HOUT

HOUT ALGEMEEN

Onze houten kozijnen worden met veel aandacht en zorg in onze fabriek vervaardigd. Tijdens het productieproces worden de kozijnen aan drie controles onderworpen en stuk voor stuk met de hand afgewerkt.

De kozijnen worden geïmpregneerd, gegrond en twee keer gelakt met kwaliteitslak.  Dit levert de best mogelijke kwaliteit op en verhoogt de levensduur van de kozijnen.

Grote keuze aan profielen. Klassieke uitstraling, of juist modern, de mogelijkheden van houten kozijnen zijn onbeperkt.

De houten profielen bieden een praktisch onbeperkt aantal keuzes. Wij kunnen kozijnen uit monumentale panden in oude stijl kopiëren of eigen ontwerpen realiseren. Wat stijl en uitstraling betreft kunnen wij u verder  de keuze bieden uit verschillende standaardprofielen, u kunt bijvoorbeeld kiezen uit het moderne platte profiel, het Klassieke Nederlandse-, het Engelse-, of het Nordic profiel. U kunt met houten kozijnen op die manier alle kanten op.

Het glas is standaard HR++. Indien gewenst kunt u tevens kiezen voor een upgrade naar HR+++.

QWindows levert in Nederland vooral houten kozijnen van meranti. Natuurlijk kunnen wij ook andere houtsoorten leveren zoals grenen, eiken, teak of meerbouw(Indien gewenst met FSC keurmerk).

Systemen:

  • Ramen en deuren
  • Schuifpuien
  • Vouwdeuren

Profielen:

> IV-68 (Vlak)

> IV-68 NL (Verdiept)

> UK (Engels verticaal schuifraam)

> Nordic